28 Μαΐ 2014
Όπως είναι γνωστό η Microsoft επισήμως έχει σταματήσει να υποστηρίζει με security updates τους χρήστες που ακόμα έχουν υπολογιστές με εγκατεστημένα τα Windows XP αναγκάζοντάς τους είτε να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους με κάποια άλλη έκδοση των Windows που υποστηρίζεται από την Microsoft είτε να παραμένουν με ένα λειτουργικό που δεν υποστηρίζεται πλέον με όποιο security risk συνεπάγεται αυτό.

Υπάρχει όμως τρόπος για όσους ακόμα χρησιμοποιούν τα Windows XP να συνεχίσουν να λαμβάνουν δωρεάν τα security updates μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

To workaround χρησιμοποιεί για να λαμβάνει τα updates το Windows Embedded Industry που υπάρχει στα Windows XP με Service Pack 3.

Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος χρήστης είναι τα δημιουργήσει ένα .reg αρχείο XP.reg με την βοήθεια του notepad (το αρχείο πρέπει να είναι XP.reg και όχι XP.reg.txt). Κάνοντας edit αυτό το αρχείο κάνουμε paste τα ακόλουθα :

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]

"Installed"=dword:00000001

και το αποθηκεύουμε. Κατόπιν τρέχουμε το .reg αρχείο και επιλέγουμε Yes στο popup παράθυρο που ανοίγει.

Μετά από αυτό έχουμε την δυνατότητα λήψης των security updates μέσω του Windows Update των XP.

Το workaround είναι δοκιμασμένο και λειτουργεί για τα Windows XP Service Pack 3 32bit αν και υπάρχει τρόπος για την 64bit έκδοση που μπορείτε να βρείτε εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου